Sunday, January 23, 2011

JANGANLAH TUA SEBELUM WAKTUNYA.....


Semalam Mia saja keluar dengan adik Mia ke KLCC & Pavilion. Saja nak berjalan-jalan sambil window shopping. Ala bukan ada beli apa pun. Cuci mata jer lebih... hehehe.... Sepanjang hari kami berjalan, Mia peratikan memang ramai remaja bersantai di dua shopping complex terkemuka ini. Dan kebanyakan mereka, Mia rasakan masih dibangku sekolah. Tapi cara dorang dress up.. peh! kalah Mia yang dah lama bekerja ni. From top to toe... dressing sakan especially yang pompuanlah. dengan high heels dan wedges.. handbag....make up bagai.... wah.... sakan habislah! (Seketika Mia peratikan dressing Mia pulak... just baby-T bersama skinny jeans, sling bag & sandals!..hahaha....memang sempoi.. make up? Cukuplah sekadar lipgloss, eye liner dan sedikit compact powder).


Mia rasakan para remaja sekarang ni makin advanced.... pantas! Tidak seperti zaman remaja Mia dahulu (eh Mia masih remaja lagik tau....belum 25 tahun pun! hahaha) Tapi budak-budak sekolah zaman sekarangm wahhh.... terlebih2 matang dari segi penampilan dan paras rupa. Tang perangai tu, Mia tak tahulah pulak.


Mia sempat singgah minum di Starbuck. Di sebelah meja yang Mia duduk, adalah sekumpulan girls... confirm masih bersekolah. Adalah dalam umur 14-17 tahun agaknya. Gaya mereka...macam nak ke party.... lepas tu isi yang dorang dok sembang, sudah tentu pasal lelaki...shopping dan branded item! ops! Mia 'terpasang' telinga pulak! Hahaha..Sebenarnya saja nak pasang telinga...sesekali nak kepoci. Ada jugalah isi Mia nak ketuk kat blog Mia yang kerap bersawang ni kan....


Tiba-tiba Mia teringat seorang classmate Mia. Namanya Lin. Dulu time sekolah, dia pun suka dressing mengalahkan usia, tak sabar hendak menjadi dewasa katanya. Tapi bila sekarang ni, dia suka pakai sempoi macam Mia pulak. Katanya bila dah dewasa, tetiba teringin nak kembali remaja. Laaaa..pulak!


Ni Mia nak nasihatkan kat adik-adik... hargailah zaman remaja you all semua. Usia remaja hanya datang sekali dalam hidup. Zaman remaja especially zaman persekolahan adalah zaman yang cukup indah untuk dikenangkan dalam hidup. Pelbagai warna-warni. Jadi hargai zaman remaja sewajarnya. You all akan dewasa suatu hari kelak. Masanya akan tiba. Enjoy sementara usia masih muda (ops! Jangan over enjoy sampai melampaui batas pulak ek!).


6 comments:

aida lahh said...

nice one ! in jb pun same jugak .tatau lahh ape yang dorang nk kejar tp agak pelik bile semua yang kecik kecik sekarang da mcm tu

aleeya husnan said...

memori zaman sekolah memang indah kan mia? hehe.. nice la.. kalau terjumpa bebudak sekolah selalu teringat kengkawan yang jauh di mata dekat di hati. terutama bestfriend nis.

yup, start reading your blog sbb Remaja. well, kalau tak sempat baca updates kat sini pun baca dalam Remaja dah ok rasanya kan.

nice la template ni mia dapat kat mana ya?

Muhammad Fariq said...

suka baca blog mia

Anem arnamee said...

Salam mia :)

Hihi.dulu anem selebet, sekarang okke lah sikit even masih comot. ceh, bru 24 cakapmacam tua sgt sy. salam mia :)

zanna said...

na pon suka gak baca blog mia...
ari2 na baca blog mia...

MIA said...

kannn...zaman persekolahan ler yg plg best...tp time skola dlu, x sabar nak abis skola.. dah abis skola, terasa cam nak skola balik..aissyyyy....

Post a Comment

 
Copyright L.A.D.Y M.I.A 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul . Premium Wordpress Themes | Premium Templates | Blogger Template